Depozitare cereale

Despre depozitare

Agromaxman are la dispozitie o capacitate de stocare de 7000 to, in silozuri si magazii, silozul este format din 20 celule a cate 150 to capacitate fiecare ( fiind un siloz dedicat pentru cerealele de samanta ) situat in Alba Iulia, magaziile sunt situate in Sard si cumulat pot stoca 4000 to.

Silozul este dotat cu sistem de incarcare/descarcare automat din celule, sonde de temperatura in fiecare celula pentru a monitoriza temperatura produsului, ventilatoare de aerare, tarar cu o capacitate de  30 to/h pentru precuratire, uscator de cereale si cantar.

Depozitarea cerealelor, trebuie realizată la un nivel optim de temperatură și de umiditate, pentru păstrarea calității.

Pregătirile încep odată ce sosește produsul, moment în care trebuie realizate analizele de calitate pentru a determina umiditatea si corpurile straine. Pentru ca depozitarea producției de cereale să se realizeze corect, este necesar să se țină cont de umiditatea, temperatura sau predispoziția acestora spre infectare.

Acești parametri fundamentali pentru păstrarea cerealelor determină caracteristicile fizice ale recoltei de grâu, secară, orz, mei, ovăz, triticale, sorg și porumb. Metodele de referință în privința calității materiilor prime agroalimentare și a produselor alimentare, la care cultivatorii trebuie să apeleze, sunt stabilite de Organizația Internațională de Standardizare, ale cărei norme sunt preluate de țara noastră prin intermediul Asociației de Standardizare din România, cu titlu de obligativitate.

 

CONTACTEAZĂ-NE:

    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.